Ексцентричният президент на Туркменистан увери днес, че билката сладник (сладък корен или женско

...
Ексцентричният президент на Туркменистан увери днес, че билката сладник (сладък корен или женско
Коментари Харесай

Президентът на Туркменистан ще лекува COVID-19 с билката сладник |

Ексцентричният президент на Туркменистан увери през днешния ден, че билката сладник (сладък корен или женско биле) може да се използва като лекарство срещу коронавируса - нова предполагаема рецепта знамение, възхвалявана от затворената и авторитарна централноазиатска страна, която твърди, че не е засегната от пандемията, съобщи
Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Учени от всички страни издирват в момента ефикасни средства срещу ковид, водейки множество изследвания, и едно от тях може би е коренът на сладника ", съобщи на министерско съвещание президентът Гурбангули Бердимухамедов.

Той увери, че " сладникът попречва развиването на ковид " и " даже едва концентриран воден разтвор работи обезвреждащо " , без обаче да поддържа това изказване с научни доказателства.

Отбелязвайки, че Туркменистан разполага с " задоволителни ресурси " от сладник, Бердимухамедов възложи на националната академия на науките да организира проучвания върху предполагаемото ползотворно влияние на ароматичната билка, която пораства и в Европа.

Авторитарният туркменистански президент не за пръв път насочва апел да се употребяват билки в борбата против пандемията, подминала страната му съгласно управляващите.  Откакто през март той популяризира публични рекомендации в този дух, известна мярка сред жителите на страната е опушването с дива рута, наричана още сирийска или африканска рута - билка със мощен аромат и хипотетичен медицински резултат.

Известен с начинания, целящи да бележит достолепията на флората и фауната в бившата съветска република, Бердимухамедов разпореди опушванията с дива рута да се извършват  " редовно " и цената на китка от билката скочи избухливо.

Като предварителна защита срещу COVID-19 здравните управляващи по света предлагат основно да се носи медицинска маска, да се съблюдава обществена отдалеченост и да не се не помнят хигиеничните привички като миене на ръцете. 

В Туркменистан се наложи през юли да дойде делегация от СЗО, с цел да бъдат въведени подобни ограничения и ред ограничавания, само че страната и до момента не е признала там да е открит въпреки и един случай на ковид - даже откакто посланикът на Лондон в Ашхабад съобщи, че страда от COVID-19.

От лятото магазините за нехранителни артикули и заведенията за хранене в Туркменистан са затворени, движението на влаковете и рейсовете - лимитирано. Властите предлагат на хората в страната да носят маски, публично - с цел да се предпазят от " праха " и от " патогени ", чието естество не се уточнява, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР